Digitutorien syksy – kehittämisen ja toiminnan jalkauttamisen syksy

Maaliskuussa 2016 lanseerattu digitutortoiminta on edennyt elinkaarensa toiseen vaiheeseen, jota värittävät toiminnan kehittäminen sekä tähän mennessä toimiviksi havaittujen käytäntöjen jatkaminen. Mitään isompia täyskäännöksiä ei ole tarvinnut tehdä, vaan toiminta etenee hienosäätöä tehden ja uusia toimintatapoja kehitellen.

Digitutorit ja minä heidän ohjaajanaan tapasimme elokuussa ja kartoitimme toiminnan sen hetkistä tilannetta. Digitutoreiden tarjoamalle tuelle on selkeästi tarvetta ja toimintaa olisi hyvä laajentaa puhelinpäivystyksen sekä kasvokkain tapahtuvan neuvonnan suuntaan. Digitutoreita voisi ottaa mukaan apuopettajiksi esimerkiksi Word- tai Excel-tunneille. Tutorit voisivat myös jalkautua aloittavien ryhmien orientointipäiviin kertomaan toiminnastaan. Konkreettisena tuotoksena elokuun palaverin jälkeen on syntynyt Green Screenillä kuvattu Digitutoreiden esittelyvideo, joka on enää loppusilausta vaille valmis. Video tullaan jakamaan mm. TAKKin Moodle-oppimisympäristössä sekä Digitutorien Facebook-sivulla. Ja tietysti täällä blogissakin. Tutorit ovat itse suunnitelleet videon, he esiintyvät siinä omilla kasvoillaan (oikein edustavasti) ja he tekevät siihen myös loppusilauksen. Kuvaustilanteessa kameran takana oli Puhdin Jyrki Lempinen.

Lokakuussa saimme toimintaan lisäpuhtia, kun yksi digitutoreista aloitti työssäoppimisjaksonsa TAKKissa ja tekee jouluun saakka muiden töiden ohella myös tutorointiin liittyviä tehtäviä. Tähän mennessä hän on mm. aloittanut kasvokkain tapahtuvan neuvonnan Tampereen Valtatien toimipisteen itseopiskelutilassa, Opintorilla. Hän päivystää siellä ma-pe 9-16 ja auttaa itseopiskelijoita heidän pyyntöjensä pohjalta. Onpa hän ottanut käyttöön online ajanvarauksenkin itse tuottamallaan Acuity Scheduling- ajanvarausjärjestelmällä (https://acuityscheduling.com/). Tämän lisäksi hän mm. päivittää digitutoreiden Facebook-sivua, ideoi ja tuottaa markkinointimateriaalia, tuottaa välineitä toiminnan seurantaan sekä ideoi tulevien tutoreiden rekrytointia. Hänen työpanoksestaan on todella suuri apu toiminnan kehittämisessä.

Digitutorit tekevät neuvontatyötä omien opiskelujensa, työssäoppimisjaksojensa ja töidensä ohessa. On siis luonnollista, että esimerkiksi aikataulujen yhteensovittaminen on välillä haastavaa. Kaikesta on kuitenkin selvitty hyvällä yhteistyöllä – kiitos joustaville ja idearikkaille digitutoreillemme!

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s