Tutkimus- ja kehittämisyhteistyötä

PuhtiTAKK-osahanke on ollut mukana TAKKin hanke- ja projektitoiminnan kehittämisen palvelumuotoiluprosessissa. Projektitiimi on innokkaasti lähtenyt kokeilemaan erilaisia työskentelymentelmiä mm. projektinhallintaan ja projektin toteuttamiseen liittyen.

TAKKin Puhti-projektitiimi on kokeillut monia sovelluksia projektinhallintaan ja sisäiseen tiimiviestintään liittyen, esimerkiksi seuraavia (ks. myös mediakartta):

  • M-Files Projektinhallinta
  • Trello
  • Yammer
  • Microsoft O365 Planner
  • Microsoft O365 Teams

Tavoitteena kaikessa kokeilussa ja tekemisessä on pyrkimys pois vesiputoustyyppisestä kehittämisestä, yhä enemmän kohti ketteriä menetelmiä. TAKKissa kokeiluihin on kannustettu, koska pienten ja nopeiden kokeilujen on todettu olevan kustannustehokkaita ja käytännöllisiä kehittämisen kannalta. Kaikki kokeilut eivät toki välttämättä aina onnistu, mutta myös epäonnistuminen vie eteenpäin voi antaa tärkeää tietoa.

Puhti-hankkeen ajatushautomot ovat olleet osa palvelumuotoiluprosessin ideointivaihetta. Tietoa ja tunnelmia fasilitoiduista työpajoista löytyy myös täältä Puhti-blogista:

Kehittämistyöstä ja kokeiluista voi lukea tarkemmin Henna-Riikka Ahvenjärven YAMK-opintojen opinnäytetyöstä Projektitoiminnan kehittäminen palvelumuotoilun ja kokonaisarkkitehtuurin keinoin, joka löytyy Theseuksesta osoitteesta http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201705188842.

postei2017b

Jätä kommentti